08 december Innovatietraining Strokenteelt - Dag 4

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Diverse

Meerdaagse training strokenteelt: Maak je eigen strokenteelt-bouwplan

Strokenteelt: om de paar meter een ander gewas. Wil jij verkennen hoe je op je eigen bedrijf aan de slag kan met strokenteelt? Met de Innovatietraining Strokenteelt leer je van de huidige ervaringen en maak je een eigen bouwplan.

Dag 4: 8 december '21: Vermarkten van producten uit strokenteelt. Feedback op je eigen plan.

Docenten:
De training wordt verzorgd door Dirk van Apeldoorn, WUR onderzoeker strokenteelt, met inbreng van Jaco Burgers, Dirk van de Weert, Theo Heijboer en Roy Michielsen, ERF en begeleiding van Maria van Boxtel

Sinds teeltseizoen 2014 experimenteert ERF met strokenteelt tussen gewassen, sinds 2016 met een geheel strokenteeltperceel van ruim 40 ha en sinds 2020 is er een tweede perceel aangelegd van ruim 60 ha. Beide percelen liggen, gescheiden door de A6, (schuin) tegenover elkaar. Met Wageningen University & Research (WUR) zijn ervaringen opgedaan over de juiste strokenbreedtes en combinaties van gewassen, waarbij de landbouw en natuur optimaal samenwerken.

Praktische informatie:

Kosten: De kosten voor de training zijn € 550,- + 21% BTW per deelnemer.
Iedere cursusdag vindt de cursus plaats van 13.30 tot 20.00 uur.

Locaties:
Werklocatie ERF, Ibisweg 10 te Zeewolde & Prof Broekemahoeve, Elandweg 84 te Lelystad e.a.

Meer informatie en aanmelden