Digitale eiwitten (4): Valentijsdag voor boeren en alles over Eigezwijns en bijen in de boomgaard

Op deze plaats kijken wij tweewekelijks terug en vooruit op de ontwikkelingen op het Platform voor Kringlooplandbouw. Digitale eiwitten dus.

Perceel met bijenkast

Bijen en boomgaarden, een gouden combinatie

Als beloofd een aantal nieuwe verhalen op het platform. Informatie, inspirerend en soms ook actueel. Exact zoals we het voor ogen hebben.

Eigenwijs en 'Eigezwijns' liggen dicht bij elkaar. Het gaat in het tweede geval om vijf varkensboeren die de handen ineen slaan en samen met drie lokale supermarkten een eigen vleesmerk in de lucht houden. Een bevlogen Wilbert Egelmeers vertelt alles wat de moeite van het weten waard is.

Over het samenbrengen van mensen, meer specifiek: boeren en niet-boeren, vertelt Jeanette Brandsma. Zij wil op Valentijsdag 2020 een grootse verbinding teweegbrengen tussen deze beide groepen mensen, omdat er zoveel moois kan ontstaan uit wederzijds begrip.

In Limburg en Utrecht, tenslotte, wordt druk gewerkt om de rol van bijen in de fruitteelt nauwkeuriger in beeld te brengen. Twee nauw samenwerkende projecten en alles over zandbijen en metselbijen.

Komende weken

We waren in Sint Maartensvlotbrug, waar een van de meest vooruitstrevende bollenkwekers van Nederland woont. Hij vertelde honderduit over zijn ervaringen en plannen.

Ook de zeer interessante boerderij Erve Mentink komt aan bod en we maken kennis met Bodemisch Food uit Flevoland.

Tot slot komt er een verhaal online over Herenboeren. Een interessant verhaal over de constructie van een Herenboerderij, waar burgers eigenaren zijn en de boer een werknemer is. 

Nieuwsbrief

Tot slot, komende week komt de nieuwsbrief weer uit. Als je op de hoogte gehouden wilt worden over wat er op het platform zoal gebeurt, en welke leuke, mooie en inspirerende verhalen erbij komen, abonneer je dan hier op de nieuwsbrief van Platform Kringlooplandbouw.