Digitale eiwitten (5): Biologische bloembollen en onderzoeken op een boerderij

Op deze plaats kijken wij tweewekelijks terug en vooruit op de ontwikkelingen op het Platform voor Kringlooplandbouw. Digitale eiwitten dus.

Bezoekers op erve mentink

Verse inspiratie, en hoe!

Twee wetenschappers runnen een boerenbedrijf, hoe ziet dat eruit? Kijk mee bij Erve Mentink en leer van Els Uijterlinde en haar man Gerard.

Niet minder inspirerend is de tomeloze energie waarmee John Huiberts de wereld op biologische bloembollen probeert over te laten stappen. Er zit geen slecht idee tussen, de wereld is gewoon nog  niet zo ver.

En tot slot een verhaal online over precisiebemesting. Melkveehouder Peter Bogaards gebruikt deze techniek al jaren en is overtuigd. 

Komende weken

We doken met Jan Willem Erisman in zijn Twittertimeline. Het blijkt een behoorlijk complete weergave van de werkelijkheid te zijn, in dit specifieke geval.

Ook mochten we op werkbezoek bij een volledig 'kringloop'-draaiende boerederij in Brabant. Prachtig om te zien hoe klein beginnen uit kan monden in meer.

Hij 'schrijft af en toe wat', om het voor zichzelf op een rijtje te krijgen. Peter Oosterhof heeft zoveel ideëen over de toekomst die de moeite waard zijn. En hij deelt ze graag.

De app 'Too Good To Go', misschien heb je er wel eens van gehoord. De app gaat sinds 2018 in Nederland voedselverspilling tegen en heeft al meer dan 1 miljoen gebruikers. 

Een heel goed 2020

Het belangrijkste van deze laatste 'Digitale eiwitten' van 2019 zijn natuurlijk de wensen van voorspoed en gezondheid voor iedereen in 2020. We proosten op een mooi, verhalenrijk en inclusief nieuw jaar. Tot in januari!