Digitale eiwitten (6): Kerst met Too good to go en Twitteren met Erisman

Op deze plaats kijken wij tweewekelijks terug en vooruit op de ontwikkelingen op het Platform voor Kringlooplandbouw. Digitale eiwitten dus.

Boerderij t schop

Het is 2020

Het is 2020 en het gaat wederom een jaar worden waarin veel staat te gebeuren in en rond de Nederlandse landbouw. Namens het Platform Kringlooplandbouw staan wij te trappelen om het allemaal te volgen en de vele mooie, inspirerende en soms ontnuchterende verhalen op te tekenen.

Dat deden wij ook de afgelopen weken, met als resultaat een bevlogen boer uit Brabant die een lans breekt voor biologische landbouw.

Ook gingen we op bezoek bij het Louis Bolk Instituut in Bunnik, waar directeur en fervent Twitteraar Jan Willem Erisman ons door zijn tijdlijn leidde.

Het inmiddels in Nederland wereldberoemde concept van Herenboeren werd prachtig in beeld gebracht. Ook voor hun breekt een spannend jaar aan, met een aantal nieuwe Herenboeren in oprichting.

De kerstdagen vierden wij met extra aandacht voor het voedsel dat we dreigen te verspillen, maar dankzij To good to go een tweede, dankbare, doelgroep bereikt.

Tot slot schreven we een verhaal over de biologische boerderij 't Schop. Boer Jan van den Broek deelt zijn gedachtes over kringlooplandbouw.

De deur uit

Ook in het nieuwe jaar zijn er ruimschoots mogelijkheden buiten de geijkte muren van kantoor, school of stal kennis en inspiratie op te doen. De Gruhne woche is in aantocht en een week later staat in Zwolle de Bio-beurs 2020 op het programma. Kijk voor een compleet beeld op ons activiteitenoverzicht.