Digitale eiwitten (7): gezond en lokaal eten en precisielandbouw in Reusel

Op deze plaats kijken wij tweewekelijks terug en vooruit op de ontwikkelingen op het Platform voor Kringlooplandbouw. Digitale eiwitten dus.

Groentes

Verhalen

'Van de boer in een box' heet het verhaal, dat vertelt over het ontstaan van Boerschappen, een initiatief van twee bevlogen liefhebbers van lekker en gezond eten, Stéphanie en Stijn. Vanuit Brabant veroveren zij Nederland, met het verspreiden van vers voedsel op bestelling.

In Reusel, tegen de grens met België aan, ligt een van de minst bekende luchthavens van Nederland. Droneport Reusel heeft een eigen code, maar vooral een eigen grootgebruiker. Jacob van de Borne bestiert hier zijn vooruitstrevende aardappelbedrijf en wil zich naast precisielandbouw richten op het opleiden van de nieuwe generatie boeren, volgens oude én nieuwe gebruiken en waarden.

Volgens een ander concept worden ook in Bant, Flevoland, aardappelen geteeld. Want hier werkt de uitgesproken Arnold van Woerkom aan een betere toekomst voor ons allemaal, via en dankzij een betere en gezondere bodem. Bodemisch food dus.

In ander nieuws

Naast verhalen vertellen en lezen, gebeurt er gelukkig van alles in en rond de beweging die kringlooplandbouw heet. Zo staat van 3 t/m 7 februari De Week van de Circulaire Economie op het programma. Op diverse locaties in Nederland wordt een interessant en leerzaam programma aangeboden.

"Goede voorbeelden krijgen een podium, professionals vanuit bedrijven en overheden ontmoeten elkaar en startende ondernemers krijgen concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan." Aldus de organisatie.

Nieuwsbrief

Wij gaan weer aan het werk. Naast verbeteringen aan de vindbaarheid van de content óp de site, zijn we op de achtergrond ook druk met het verbeteren van de vindbaarheid van de site zelf, bijvoorbeeld via zoekmachines en social media.

Daarnaast schrijven we de verhalen en gaan we aan de slag met nieuwsbrief #3. Heb je de eerste twee nieuwsbrieven gemist? Geen punt. Je kunt ze beiden teruglezen in het archief, én je kunt je uiteraard abonneren op alle vervolgen.