Too Good To Go opent app voor regulier afhalen

Too good to go, het platform tegen voedselverspilling, biedt via haar app tijdelijk ook 'reguliere' afhaalmaaltijden aan.

Waar normaliter alleen voedsel beschikbaar is dat op het punt staat weggegooid te worden, heeft het platform nu de deuren geopend voor reguliere, en dus verse, maaltijden van verschillende restaurants door het hele land. Dit in reactie op de sluiting van alle horeca in Nederland naar aanleiding van de maatregelen tegen Corona.

©Too good to go

"In de app vind je onder de zoekterm ‘Steun lokaal’ afhaalmaaltijden van lokale ondernemers die voor de normale prijs worden verkocht. Het gaat hier niet om onverkochte producten, maar verse maaltijden waarmee je als consument ondernemers kunt steunen," aldus de website van Too good to go.

In de aankondiging wordt verder benadrukt dat er geen enkel winstoogmerk aan de tijdelijke functionaliteit is verbonden. "‘Steun lokaal - afhalen, zo voor elkaar’ is een non-profit initiatief. De functionaliteit is een tijdelijke toevoeging in de app en is beschikbaar tot de overheidsmaatregelen voor horeca gelden. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich hier aanmelden."

Too good to go was eerder onderwerp van een van onze verhalen op Platform Kringlooplandbouw: Samen tegen voedselverspilling.