Digitale eiwitten (16): Waterbuffels en heel veel nieuwe verhalen

Op deze plaats kijken wij tweewekelijks terug en vooruit op de ontwikkelingen op het Platform voor Kringlooplandbouw. Digitale eiwitten dus.

Beeld: ©Agrio / Gerard Burgers
Een deel van het gezin Van Tilburg uit Sidderburen. Onderwerp van een van de ruim zestig nieuwe verhalen die binnenkort op het platform verschijnen.

Samenwerking met Agrio

Achter de schermen zijn we de afgelopen twee maanden druk geweest met het opzetten van een intensieve samenwerking met Uitgeverij Agrio. Meer dan zestig verhalen uit diverse vakbladen van de uitgeverij zijn door landbouwadviseur Frank Verhoeven geselecteerd en worden op het platform Kringlooplandbouw geplaatst.

Om een en ander goed vindbaar te maken en houden, zijn we ook druk met het ontwikkelen van een tool om bezoekers snel en juist bij het meest interessante en relevante verhaal te brengen. Kortom: het is druk en hectisch achter de schermen en er komt veel moois aan.

Nieuws

Daarnaast was er ook veel actueels te melden, de laatste weken. Zo is de subsidieregeling Duurzame Stallen geopend en staat het programma Kennis op Maat open voor interessante projecten die zich richten op 'de vertaling van bestaande kennis uit onderzoek en praktijk naar handelingsperspectief voor (toekomstige) MKB-ers.'

En dan zijn er nog de vijftien waterbuffels met hun baasjes die een boerderij zoeken. Een verhaal over 'echte Nederlandse mozarella', een ambitie waaraan alleen nog een vaste woon- en verblijfplaats ontbreekt.

Tot de volgende Digitale eiwitten!