Waterbuffels zoeken boerderij

Begin 2019 begonnen ze met de eerste waterbuffels. Olivier en Emma Vlaanderen mogen de eerste dieren laten grazen in de Haarlemmermeerpolder. Perfect voor de twee Haarlemmers.

Boerderij in de regio Haarlem-Amsterdam

Het team telt inmiddels vijftien waterbuffels en twee boeren, en zeer ambitieuze en duurzame plannen: 'We willen de grondwaterstand opbouwen in natte tijden, zodat je in droge tijden minder droogte hebt. De waterbuffel past heel goed in dat klimaat, die kan goed omgaan met een natte leefomgeving,' legt Emma uit.

Door geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest te gebruiken, hopen Emma en Olivier op meer bodemleven en meer biodiversiteit.

Over tien maanden worden er kalfjes verwacht. Idealiter is er dan ook permanente huisvesting geregeld en kan worden begonnen met de mozarellaboerderij. Het stel wil in de buurt blijven, in de regio Haarlem-Amsterdam, om de mozarella vanaf de boerderij te verkopen.