Digitale eiwitten (17): Torenhoge ambities op Hoeve Kazan

Op deze plaats kijken wij tweewekelijks terug en vooruit op de ontwikkelingen op het Platform voor Kringlooplandbouw. Digitale eiwitten dus.

Beeld: ©LNV / Daniela Haverkamp

Netwerken, inspireren en een hoeve bestieren

Het verhaal over Saskia Joha- van Abswoude lezende bekruipt je het gevoel dat deze ambitieuze boerin minstens twee dagen per week tekort komt. Dat valt mee. Ze initieert, ze neemt deel, ze boert, kortom: ze leert en inspireert. Het grote doel is een toekomstbestendige landbouw.

Een ander verhaal dat de afgelopen periode veel werd teruggelezen, is het relaas van Too Good To Go. Het concept dat etenswaren een extra kans geeft genuttigd te worden draait op volle toeren en haalt nog regelmatig het nieuws. Het past ook perfect in de huidige tijd, waarin de bruikbaarheid van overschotten en afval, ook (en vooral) waar eetbaar, nogmaals worden beoordeeld.

Leren over korte ketens en kringlooplandbouw

Op 16 juni staat in Pakhuis De Zwijger aflevering 56 van De Hongerige Stad op het programma. In deze editie wordt de hype rond de korte ketens besproken. Of is het geen hype?

Ook over kringlooplandbouw wordt gedoceerd. Zo staat op 20 juni de Dag van de Kringlooplandbouw op het programma in Zeewolde en vindt de 25ste een webinar plaats voor ondernemers en geinteresseerden die aan het begin van een mogelijke transitie staan en kennis willen maken met mogelijke eerste stappen.

In alle gevallen is deelname gratis, maar aanmelden verplicht.