Digitale eiwitten (21): de eerste Corona-update en visie in Schipluiden

Op deze plaats kijken wij tweewekelijks terug en vooruit op de ontwikkelingen op het Platform voor Kringlooplandbouw. Digitale eiwitten dus.

Beeld: ©LNV / Frank Heukels
Het uitzicht van Van Adrichem op buurgemeente Westland

Bij Arnold van Adrichem in Schipluiden

Drie weken geleden waren wij met een bescheiden delegatie op bezoek bij het melkveehoudbedrijf van Arnold van Adrichem in de gemeente Midden-Delfsland. De ervaren kringloopboer deelde zijn visie en zijn ambitie om een beter systeem na te laten aan de regio, op het moment dat hij stopt. Een van de belangrijker initiatieven: een melkcoöperatie met drie gelijkgestemde melkveehouders in de buurt. Pure inspiratie voor de melkveehouder die meer wil weten over korte ketens en de transitie naar een duurzamer bedrijf.

Ook kwam deze week de beloofde update van Boerschappen online. Initiatiefnemer Stijn doet uitgebreid verslag van de afgelopen maanden en de effecten die corona heeft gehad op het bedrijf. In dit bijzondere geval betreft het vooral positieve gevolgen, want de groeidoelstellingen voor 2020 konden ruimschoots naar boven worden bijgesteld.

Agenda

Het is vakantietijd en daarom niet heel druk op de evenementenkalender. Updates worden wel dagelijks doorgevoerd, dus een actueel overzicht staat altijd klaar.

Fijne vakantie.