Digitale eiwitten (22): Een Herenboer en een update over de Boeren van Amstel

Op deze plaats kijken wij tweewekelijks terug en vooruit op de ontwikkelingen op het Platform voor Kringlooplandbouw. Digitale eiwitten dus.

©Boeren van Amstel

Boeren van Amstel

Aan het einde van onze eerste kennismakeing met de Boeren van Amstel hing er een waas van financiele onzekerheid over het initiatief dat liefst heel Amsterdam van verse en eigen melk wil voorzien. Inmiddels zijn de ondernemers een fase verder, heeft er een crowdfunding plaatsgehad en wordt er met veel energie gewerkt aan een groter en mooier concept. De Boeren van Amstel zitten in de lift.

©Albert Boersen

De boer achter het concept

Waar het principe van Herenboeren inmiddels brede bekendheid geniet, opereren de boeren die het met en voor ons doen vaak in de schaduw. In dit portret halen we Albert Boersen naar voren. Hij bestiert herenboerderij 'De Vlinderstrik', onder de rook van Rotterdam.

Oproep

De zomer loopt voor een deel van Nederland alweer op haar eind. Ondanks de temperaturen, kijken we weer vooruit, naar schooljaar, werk en misschien zelfs nieuwe evenementen.

Mocht je de komende periode een evenement organiseren en hier extra aandacht voor willen genereren, meld dit dan bij ons en wij zorgen ervoor dat het op onze agenda komt te staan.