Digitale eiwitten (23): Het verdienmodel van Landgoed Velhorst

Op deze plaats kijken wij tweewekelijks terug en vooruit op de ontwikkelingen op het Platform voor Kringlooplandbouw. Digitale eiwitten dus.

Tractor in stal
©Rik Lagendijk

Rik Lagendijk wil met nieuw concept Corona voorblijven

Het 'loonmelkconcept', noemt hij het. Rik Lagendijk, melkveehouder uit het Noord-Brabantse Diessen hoopt op deze manier extra inkomsten te genereren, zonder te hoeven investeren in land of stallen. Door tijdelijk de koeien van een collega te melken, die daar zelf niet toe in staat is. Maar het mag niet. Regels.

Maar Lagendijk zit niet stil. Hij opent een webshop en brengt vanuit het merk 'Wiekse scharrelmelk' kaas op de markt. Zonder tussenhandel.

Lees de update van en over Lagendijk, die net als velen worstelt met de gevolgen van Corona en vecht voor zijn bedrijf. Na het eerste verhaal op dit platform, volgde deze week een update over deze rasondernemer.

©Winny van Buuren

Het verdienmodel van Landgoed Velhorst

Het verdienmodel van 'de boer' blijft een veelbesproken onderwerp. Vandaar onze reeks met dit thema, waarin we een rondje langs een aantal boeren maken en hen expliciet vragen: Hoe verdienen jullie je geld?

Het eerste verhaal in deze reeks betrof Boeren van Amstel, dat in een tweede levensfase zeer voortvarend draait. Het tweede verhaal gaat over Winnie en Arjen van Buuren. Zij beheren Landgoed Velhorst. Hun verdienmodel draait op een goed en eerlijk contact met de burger.

Stuk voor stuk prachtige boeren met een persoonlijk verhaal en eigen oplossingen. Maar zeker ook leerzaam en inspiratie voor vakgenoten die in hetzelfde schuitje zitten. Veel leesplezier.