Minister in gesprek over de 'Korte Keten'

Minister Schouten heeft deze zomer een rondreis door Nederland gemaakt, met als onderwerp de 'korte keten'. Deze Nationale Handelsmissie Korte Keten wordt in een reeks video's gedeeld onder de naam 'Dichtbij boert beter'.

©LNV

Nationale Handelsmissie Korte Keten

Op de Nationale Handelsmissie treft de minister diverse ondernemers in de twaalf provincies van Nederland. Met hen bespreekt ze wat de korte keten voor hen heeft of kan betekenen en wat ervaringen zijn in deze manier van denken en ondernemen. We zien hoe de boer minder afhankelijk wordt van de grillen van de markt. Hoe bijzondere streekproducten weer hun weg vinden naar ons bord. Hoe producenten waarde toevoegen aan de omgeving. En hoe de korte keten kan helpen de ambities voor kringlooplandbouw te realiseren.

De video's en alle laatste informatie betreffende de Nationale Handelsmissie vind je op onze speciaal ingerichte pagina. 

Deelnemen aan de webcast

Op 5 oktober sluiten we de Nationale Handelsmissie Korte Keten af met een bijeenkomst die live wordt gestreamd. Met het publiek in de zaal en via webcast gaan we in gesprek over de toekomst van de korte keten. Geïnspireerd door de succesvolle voorbeelden die we in het land hebben gezien, liggen er legio kansen voor nieuwe samenwerkingen. Deze dag is een mooi moment om die kansen te verkennen en nieuwe initiatieven op te starten. Deelnemen aan de webcast kan via onderstaande knop: