Digitale eiwitten (26): Een nieuwsbrief vol Korte Keten

Op deze plaats kijken wij tweewekelijks terug en vooruit op de ontwikkelingen op het Platform voor Kringlooplandbouw. Digitale eiwitten dus.

2020: Het jaar van de Korte Keten

Met corona als prominente oorzaak, maken honderden initiatieven van boeren, voedselproducenten, telers en lokale winkels dit jaar een enrome groei door. De Korte Keten is booming en betekent voor veel ondernemers een nieuwe bron van inkomsten, nieuwe klanten en, in dat laatste geval, direct contact met deze nieuwe groep afnemers. Lees er alles over op onze nieuwe themapagina 'Korte Keten'.

In dat kader trokken wij deze zomer door het land en maakten een rondreis langs ondernemers, samenwerkingen en andere voorlopers op dit vlak. In vier video's delen we deze ervaring en al onze gesprekken op dit platform. Bekijk direct de derde in de reeks 'Dichtbij boert beter', met de titel 'Boer en buurt':

In gesprek met Minister Schouten

Op 5 oktober gaan Minister Schouten en presentatrice Froukje Jansen met diverse betrokkenen in gesprek over korte ketens. We voeren dit gesprek via een webcast. Je kunt je hiervoor kosteloos aanmelden via onderstaande link:

Nieuwsbrief

Wil je meer weten over al deze activiteit? De nieuwsbrief van het Platform Kringlooplandbouw stond deze week volledig in het teken van de Korte Keten. Je kunt deze uiteraard rustig teruglezen op het platform. Aanmelden voor alle volgende nieuwsbrieven is natuurlijk nog beter!

Tot de volgende.