Digitale eiwitten (29): Leef je droom, op Texel en in Benthuizen

Op deze plaats kijken wij tweewekelijks terug en vooruit op de ontwikkelingen op het Platform voor Kringlooplandbouw. Digitale eiwitten dus.

©IslandBerry

Een paradijs ontstaat in je hoofd. Slechts een enkeling weet het beeld om te zetten in een leefbaar en haalbaar 'aards' bestaan. De afgelopen weken mochten wij toch twee van dergelijke hoogstandjes optekenen.

Op Texel, dat kan al slechter, werken Jan en Jantina Buijs al jaren aan hun Cranberry-droom. Inmiddels experimenteren ze met vertical farming en ontwikkellen hun korte ketens zich op het eiland.

In Benthuizen wordt aan een andere droom gewerkt: een voedselbos op basis van permacultuur. Liesbeth van Bemmel is hier inmiddels fulltime bezig met het verspreiden van het voedselbosevangelie. Bevlogen, energiek en gericht op het blootleggen van nieuwe manieren van voedsel verbouwen.

BioKennisWeek 2021

De komende periode vinden logischerwijs vooral online evenementen plaats. Op ons activiteitenoverzicht vind je de meest actuele status van alle evenementen met een link naar kringlooplandbouw.

Ook de Biobeurs heeft haar plannen om moeten gooien. Zwolle is ingeruild voor het online kennisplatform BioKennisWeek. Hier wordt tussen 18 en 22 januari 2021 kennis gedeeld, genetwerkt en besproken hoe de biologische sector zich de komende jaren kan blijven onderscheiden.