Digitale eiwitten (33): Op een heel goed 2021 en veel nieuwe plannen

Op deze plaats kijken wij tweewekelijks terug en vooruit op de ontwikkelingen op het Platform voor Kringlooplandbouw. Digitale eiwitten dus.

©Drechtstadsboer

Welkom in 2021! Een nieuw jaar, met nieuwe vooruitzichten en, vooral, heel veel nieuwe energie. Energie, om achter dezelfde issues als vorig jaar, aan te gaan. Maar ook energie om de wereld weer nét een stukje beter te maken. Elke nieuwe poging telt. Voor ons betekent dat bijvoorbeeld nieuwe plannen om het platform leuker, beter en beter bezocht te maken.

Een van de zaken die we vaker willen gaan opzetten, zijn de zogenaamde 'themapagina's'. Zo hebben we momenteel al Korte Keten en Duurzame Veehouderij in de aanbieding. Op deze manier bundelen we relevante en actuele informatie, evenementen en natuurlijk verhalen en bieden we een breder en beter beeld van dat specifieke onderwerp.

Een ander plan in de steigers, is het bieden van verhalen uit het buitenland. Onze collega's in bijvoorbeeld Belgie, Frankrijk en Duitsland maken deels dezelfde ontwikkeling door als wij in Nederland. Dat is interessant, want niet iedereen is even ver en niet iedereen pakt het op dezelfde wijze aan. Wat kunnen wij leren van onze buren? Wat zijn issues bij hen en hoe gaan zij hiermee om? Het gaat allemaal aan bod komen.

Evenementen

Voor het zover is, gebeurt er gelukkig van alles in kringloopland. Zo staat zaterdag 9 januari de Kringloopdag op de agenda op de Ares Hogeschool in Dronten.

Een andere belangrijke bijeenkomst is de BioKennisWeek, van 18 tot 22 januari. Kortom: alle kans op verse inspiratie en een ambitieuse en hoopvolle blik op 2021.

Op een heel goed nieuwjaar!