Digitale eiwitten (34): Over Aardpeer en Herre Bartlema

Op deze plaats kijken wij tweewekelijks terug en vooruit op de ontwikkelingen op het Platform voor Kringlooplandbouw. Digitale eiwitten dus.

©Frank Heukels

Vernieuwing

Herre Bartlema is een bekende naam in het Nederlandse landbouwlandschap. De bemestingsspecialist en machinebouwer zet zich in voor een meer duurzame landbouw door middel van efficiƫnter gebruik van de juiste voedingsstoffen en reststromen. Hij geeft een aantal bruikbare tips in een bevlogen relaas over vernieuwing en ontwikkeling.

Ook vernieuwend is Aardpeer. Een initiatief van een aantal grote spelers, zoals Herenboeren, Wij.land en Triodos Regenerative Money Center. Het gaat om obligaties, uitgegeven door BD Grondbeheer. Kopers investeren in duurzaam bewerkte grond, waar nog minstens zeven generaties van kan worden geprofiteerd. Komende woensdag wordtĀ gelanceerd middels een webinar.

Evenementen

Naast de lancering van Aardpeer, staat er meer op de rol, de komende weken en maanden. Er wordt, ondanks strengere maatregelen en een aanstaande derde golf, toch ook vooruit gekeken naar de rest van 2021. In ons overzicht hebben we al een aantal geplande activiteiten kunnen opnemen. Heb je tips, of wil je zelf met een evenement op onze agenda, mail ons dan via het contactformulier op deze site.