Digitale eiwitten (36): Melk van soja en debatteren over de toekomst van de landbouw

Op deze plaats kijken wij tweewekelijks terug en vooruit op de ontwikkelingen op het Platform voor Kringlooplandbouw. Digitale eiwitten dus.

©De Nieuwe Melkboer

Welkom bij De Nieuwe Melkboer

Oud en nieuw komen op een fantastische en realistische wijze samen, in dit verhaal over de familie Grobben. Zoons Tom en Bart stappen in het melkveebedrijf van pa en ma en storten zich op het telen van soja. Na jaren van experimenteren hebben ze nu smaakvolle en romige sojamelk. De horeca is er dol op.

Een al wat ouder verhaal over dit soort vernieuwing, gaat over Wouter van Eck. Hij begon ruim tien jaar terug een voedselbos op een kale maïsakker. Zonder garanties, maar mét het perspectief dat ondernemers zo eigen is.

Agenda

Er staan een aantal interessante online bijeenkomsten op de agenda. Meest in het oog springend is het debat over de toekomst van de landbouw, op 24 februari. Maar liefst negen kandidaat-kamerleden, namelijk Jan Klink (VVD), Jaco Geurts (CDA), Tjeerd de Groot (D66), Nico Drost (CU), Joris Thijssen (PvdA), Frank Futselaar (SP), Laura Bromet (GroenLinks), Frank Wassenberg (Partij voor de Dieren) en Roelof Bisschop (SGP), gaan met elkaar in debat. Een live stemwijzer voor de aanstaande verkiezingen dus.

Kijk voor volledige lijst van evenementen op ons activiteitenoverzicht.