Omslag naar Kringlooplandbouw - Veranderen begint bij jezelf

Naast een hogere frequentie van de nieuwsbrief wordt ook het platform zelf aangepast. De inspirerende verhalen van boeren en tuinders in de kringlooplandbouw blijven een belangrijk deel van het platform. Dit wordt de komende tijd nader aangevuld met allerlei informatie over subsidies, regelingen, vouchers en aanbod in onderwijs.

De eerste veranderingen vind je al terug op onze homepage. Mocht je feedback of tips hebben, aarzel niet, wij horen ze graag. Reply op deze mail of maak gebruik van het contactformulier.

Sojamelk naast koeienmelk

De hipste cappuccinomelk van Amsterdam komt uit Twente. De broers en zonen Grobben beginnen op het melkveehoudbedrijf van pa en ma te experimenteren met het verbouwen van soja en slagen, na een aantal jaren pionieren, wonderwel.

De nieuwe melkboer: van koe naar soja

© De Nieuwe Melkboer

Verandering door innovatie

Herre Bartlema jaagt op verandering, omdat het in zijn ogen beter kan en moet. Beter voor natuur, maar zeker ook beter voor de boer. En het loont. De voormalig machinebouwer combineert technische kennis met onuitputtelijke energie en daadkracht en deelt beide zoveel mogelijk. Een portret.

Herre Bartlema over verandering

© De boer aan het roer

Opleidingen

Alle verandering begint echter bij jezelf en daarom hebben wij ook altijd aandacht voor trainingen en andere informatieve bijeenkomsten. Zo staan er in maart een aantal zeer relevante en actuele cursus- en informatiedagen gepland. 'Stikstof in de landbouw' is de eerste, gevolgd door de cursus 'Bodemverdichting'. Op 24 maart, tenslotte, staat 'Te nat' op de rol, over hoe we kunnen omgaan met teveel en te weinig vocht in de verschillende seizoenen. Alle trainingen worden online gegeven.

Activiteiten

© Bloeiend Boerenland