11 februari Alles over korte voedselketens & evenementen

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Wat kunnen eventorganisatoren doen om lokaler in te kopen? Waarom is het interessant voor een evenement om ingrediënten uit de korte voedselketen op de kaart te zetten?

Gemiddeld heeft een maaltijd al 30.000 kilometer gereisd voordat je bezoeker er een hap van neemt. Dat schuurt als je je realiseert dat er lokaal een grote diversiteit aan eten en drinken wordt geproduceerd stelt Barbara Baarsma in haar boek “Nederland Voedselparadijs”.  Nederland exporteert 75% van haar voedsel naar het buitenland. Terwijl het merendeel van wat op de Nederlandse borden ligt uit het buitenland komt. Geschat wordt dat nog maar 5% van de ingrediënten via de ‘korte voedselketen’ worden ingekocht. Dit is zonde en kan anders.

De Gemeente Amsterdam wil de komende tien jaar het aandeel ingrediënten via de korte voedselketen van 5% naar 25% brengen. Het gaat dan om voedsel en drank afkomstig van bedrijven in Noord-Holland en Flevoland. Denk hierbij aan appels, peren, aardappelen, komkommer, knoflook, tomaat, aardbeien, kaas, ei, vlees, ui, quinoa, sojaboontjes, aubergine, vodka, gin, bier, rum, wijn, vruchtensap en thee. Hoe kunnen wij hier als evenementen industrie in de praktijk aan bijdragen?

Organisatoren bepalen in samenwerking met cateraars wat er op het menu staat voor de bij elkaar honderdduizenden event bezoekers op jaarbasis. Wat zijn de kansen voor organisatoren en de cateraars om in de Metropoolregio Amsterdam lokaler in te kopen? Waarom is het interessant voor een evenement om ingrediënten uit de korte voedselketen op de kaart te zetten? Wat is de ecologische- en sociale  impact hiervan en hoe koop je via de korte voedselketen in? In dit webinar geven we antwoord op deze vragen en delen we praktische handvatten voor organisatoren, cateraars, ondernemers en bedrijven om de eerste stappen te zetten.

Deelname is gratis, inschrijven kan hier: https://webinars.greenevents.nl/2021