Digitale eiwitten (10): Waarom een vloermouterij en wat is een krenkelaar?

Op deze plaats kijken wij tweewekelijks terug en vooruit op de ontwikkelingen op het Platform voor Kringlooplandbouw. Digitale eiwitten dus.

Verhalen, verhalen

Drie nieuwe verhalen, mogen er deze week in deze editie van de Digitale eiwitten worden gedeeld. Het waren een paar productieve weken, niet in het minst geholpen door de leuke boeren, andere gesprekspartners en onderwerpen.

Zo vertelt Johan Leenders het verhaal over de Oranjehoen. Hoe kwam hij op dat idee? Zijn bouvier heeft het gelukkig zonder trauma's overleefd.

Melkveehouder Jan Legters werd vloermouter. Wat dat is, hoe het werkt, en vooral, waarom hij dat deed, vertelt ie enthousiast.

En streken we neer in de Betuwe. Daar wordt met fruit dat niet voor consumenten wordt gebruikt, zogenaamde krenkelaars, overheerlijke cider gebrouwen. Naast Flipje dus nu ook de Fruitmotor.

Agrarisch Ondernemer van het Jaar

En natuurlijk stond deze week in het teken van de laatste fase van de verkiezing Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2020. De tien kandidaten zijn er nu nog maar vijf, stemmen kan nog tot en met 25 maart. De uitreiking staat gepland op 26 maart, in de Basiliek in Veenendaal.

Tot zover. Tot over twee weken.