Kringlooplandbouw wordt concreet op Boerderij van de Toekomst

Om in beeld te brengen hoe de transitie naar kringlooplandbouw er uit kan zien, heeft de WUR in Lelystad de Boerderij van de Toekomst geopend.

©WUR

Akkerbouw

Er is in totaal zo'n 105 hectare ingericht als akkerbouwbedrijf volgens agro-ecologische principes en met gebruik van de nieuwste technologie. "Boerderij van de Toekomst wil zo bijdragen aan de transitie naar een nieuw bedrijfsmodel dat agrariƫrs in staat stelt om hun gewassen op een duurzame wijze te telen, met een positieve impact op de biodiversiteit en leefomgeving. Het project gaat donderdag 25 juni officieel van start door middel van een webinar," aldus het persbericht.

Thema's die aan bod komen op de Boerderij van de Toekomst zijn omgaan met droogte, technologische innovaties (zoals preciesiebemesting), strokenteelt, de inzet van drone's en robots en hoe dit alles rendabel in te zetten (verdienmodel).

Aanmelden voor het openingswebinar kan hier: https://www.wur.nl/nl/Onderzoek-Resultaten/Onderzoeksinstituten/plant-research/show-wpr/Kringlooplandbouw-krijgt-gestalte-op-Boerderij-van-de-Toekomst.htm