Digitale eiwitten (18): Agrio en webinars over stikstof

Op deze plaats kijken wij tweewekelijks terug en vooruit op de ontwikkelingen op het Platform voor Kringlooplandbouw. Digitale eiwitten dus.

Samenwerking Agrio

De afgelopen weken hebben we achter de schermen hard gewerkt aan het vormgeven van onze samenwerking met uitgeverij Agrio. Deze uitgever van titels als Akkerwijzer en Pluimveeweb heeft een groot aantal verhalen geselecteerd, die wij de komende weken op het Platform Kringlooplandbouw gaan lanceren.

Het betreft zonder uitzondering zeer mooie, maar ook inhoudelijk en leerzame verhalen, over ondernemers, hun bedrijf, hun uitdagingen en hun resultaten. Buitengewoon leerzaam voor de lezer, die wellicht aan de vooravond van eenzelfde stap of ervaring staat.

Houd ons in de gaten!

Boerderij van de Toekomst

Nog meer leuk en goed nieuws! In Lelystad is de Boerderij van de Toekomst geopend. Op het 85 hectare grote akkerbouwbedrijf wordt alles gedaan om met moderne technische- en landbouwinnovaties reeds bestaande uitdagingen aan te gaan. Doel is zoveel mogelijk kennis vergaren en delen.

Webinars over stikstof

Ook stikstof was nieuwswaardig, deze weken. Aanvullend en ondersteunend aan de plannen om de stikstofcrisis aan te pakken, organiseert LNV twee webinars over stikstof. In deze sessies worden de achtergrond en actualiteit van de stikstofaanpak, natuurmaatregelen en landbouwmaatregelen besproken.

Tot zover, tot de volgende Digitale eiwitten.