Digitale eiwitten (19): Heel veel nieuwe verhalen

Op deze plaats kijken wij tweewekelijks terug en vooruit op de ontwikkelingen op het Platform voor Kringlooplandbouw. Digitale eiwitten dus.

©Agrio

Samenwerking

Het was een drukke dag, 1 juli 2020. Niet alleen gingen verdere versoepelingen van coronamaatregelen in, ook gingen er op het platform 50+ nieuwe verhalen live.

Deze verhalen zijn het resultaat van een samenwerking met uitgeverij Agrio, zoals al eerder aangekondigd. Ook in deze nieuwe portretten en reportages staat de boer, de ondernemer, centraal. Het ene verhaal meer sfeervol en beschrijvend, het andere inhoudelijk, leerzaam en voer voor discussie. In alle gevallen veel nieuwe inspiratie voor eenieder met interesse in hoe de landbouw zich ontwikkelt en gaat ontwikkelen in Nederland.

Twee mooie voorbeelden willen we hier gelijk onder de aandacht brengen:

In de Drentse Veenkolonie├źn draait een proef waar de kwetsbare bodem voortaan wordt gewoeld in plaats van gespit.

Fotoreportage over het leghennenbedrijf van de familie Van Dun. Hier wordt zelf voer gemengd, wat forse besparingen oplevert.

Levende evenementen

De versoepelingen hebben ook tot gevolg dat er weer vooruitgekeken kan worden naar 'echte' bijeenkomsten. Zo ontstaat er na de zomer al een beeld van de veelzijdige drukte die ons wellicht te wachten staat. Hopende dat het ook allemaal door kan en mag gaan, uiteraard.

Een groot en belangrijk evenement is de Dutch Food Week. Mocht je als ondernemer nog willen participeren, dan kan dat nog.

Het volledige overzicht van aanstaande activiteiten op het gebied van kringlooplandbouw is, als altijd, zo actueel en compleet mogelijk.

Tot zover. Veel leesplezier en goed weekend!