Digitale eiwitten (27): De kringlooplandbouwscan adviseert

Op deze plaats kijken wij tweewekelijks terug en vooruit op de ontwikkelingen op het Platform voor Kringlooplandbouw. Digitale eiwitten dus.

Groeien naar morgen

Als boer kijk je altijd vooruit. Hoe kan ik mijn bedrijf beter maken? Wat zijn de (on)mogelijkheden en wat zijn de regels? Zijn er anderen die voor dezelfde keuzes en beslissingen staan?

Om bij dit soort vragen te ondersteunen, hebben wij de Kringlooplandbouwscan opgezet. Deze 'scant' aan de hand van een aantal vragen over jouw bedrijf mogelijke volgende stappen. Hierbij worden verhalen op dit platform, artiekelen op GroenKennisnet en relevante wet- en regelgeving aangereikt.

Beeld: ©Drechtstadsboer / Foto: Jan Wind. Bewerking: Rocketboys

Drechtstadsboer en Eiwitcampus

Twee verhalen zagen de afgelopen weken het levenslicht. In het eerste komt Drechtstadsboer Robert Klaassen aan het woord. Hij deelt zijn droom over de onbegrensde mogelijkheden van zijn regio, waar door veel te verbinden hard wordt gewerkt aan een duurzaam voedsel- en retailsysteem.

Niet minder ambitieus is het project Eiwitcampus in Beers. Hier bouwen twee ondernemers gestaag aan een hotspot op eiwitgebied, voor iedereen die ook maar iets met eiwtten wil doen. Onderzoek, productie, verwerking, alles kan en mag.

LNV Bedrijfsovernamefonds

Op 22 oktober organiseert LNV een webinar waarin alles over het Bedrijfsovernamefonds wordt besproken. Er is ruimte voor vragen en discussie, de deelname is gratis.

Voor meer evenementen, of de laatste status hiervan, kun je terecht op ons activiteitenoverzicht.