Samenwerkingsverband Aardpeer lanceert zichzelf met webinar

Aardpeer richt zich op een duurzaam voedselsysteem, 'en dat begint bij de grond.'

©Aardpeer

Samenwerking

Het initiatief is het resultaat van de samenwerking tussen een aantal grote partijen in de wereld van de duurzame landbouw. Stichting BD Grondbeheer, Herenboeren, Wij.land en Triodos Regenerative Money Centre. Doel van de betrokken partijen, is 'de Nederlandse landbouwtransitie te bespoedigen en zoveel mogelijk boeren en nieuwe voedselinitiatieven de kans te geven om de bodem op natuurlijke wijze te bewerken en de biodiversiteit te behouden.'

Lees hier eerdere verhalen op het platform met drie van de vier betrokken partijen:

Stichting BD Grondbeheer

Herenboeren 1 en Herenboeren 2

Wij.land

Beweging

Aardpeer wil een beweging worden, voor iedereen met een hart voor de bodem en het geloof dat we deze beter moeten achterlaten dan we haar aantroffen. "Aardpeer wil mensen met hart voor natuurvriendelijke landbouw met elkaar verbinden en uitgroeien tot een breedgedragen beweging. Hoe? Door het verhaal van een gezonde bodem door te geven, elkaar hierover te inspireren én door financieel bij te dragen."

Want het is naast een duurzaam, ook gewoon een financieel verhaal. Investeren in een betere bodem, letterlijk. De prospectus en meer informatie vind je hier: https://www.bdgrondbeheer.nl/samen-voor-grond

Webinar

Op woensdag 27 januari wordt er gelanceerd middels een livecast vanuit Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Sprekers zijn onder andere initiatiefnemers Kees van Biert (BD Grondbeheer), Liesbeth Soer (Triodos Regenerative Money Centre), Danielle de Nie (Wij.land) en Geert van der Veer (Herenboeren).

©Aardpeer