Terugblik BioKennisWeek 2021: online en groter dan ooit

De BioKennisWeek 2021 zit erop. Een week lang online workshops, kennisdelen en netwerken over en met de biologische landbouw in Nederland.

©BioKennisWeek

Cijfers

Het online karakter van de BioKennisWeek, gedragen door de workshops die zonder corona in de jaarlijkse (offline) BioBeurs hadden plaatsgehad, maakte een enorme brede programmering mogelijk. Maar liefst 99 workshops en seminars vormden het belangrijkste aanbod, aangevuld door een liveprogramma vanuit de Brabanthallen. Daar werd onder andere de uitreiking van de Bioproductverkiezing gedaan. De prijswinnaars kregen hun cheques afgelopen week uitgereikt door Michaël Wilde (directeur Bionext).

©BioKennisWeek

"De workshops en netwerkcarrousels (seminars) zijn door in totaal 11.314 personen bezocht. Dit zijn gemiddeld 114 personen per workshop. De teller stond op 2.500 registraties. Men kon de online stand van 59 bedrijven bezoeken en in totaal 99 workshops en netwerkcarrousels volgen. 387 Sprekers hebben met hun bijdrage de workshops van de Biokennisweek mogelijk gemaakt," aldus de organisatie.

Een van de hoogtepunten in het inhoudelijke programma was het gesprek vanuit de studio, waarin Michaël Wilde in gesprek ging over kringlooplandbouw met Rob van Brouwershaven, de programmadirecteur Implementatie Visie bij het ministerie van LNV. Deze workshop is via de volgende link terug te kijken: https://youtu.be/g1gmiL7Mohk.

De overige content is ook allemaal terug te kijken. Via de link https://www.bio-beurs.nl/bezoekers/tickets kun je een ticket kopen en toegang krijgen tot alle presentaties, workshops, seminars en andere bijdragen.

©BioKennisWeek
Rechts Michaël Wilde tijdens de Biokwis. Naast hem van links naar rechts: Marjolein Keuning, Jan Groen en IJsbrand Snoeij.