Omslag naar Kringlooplandbouw - Terugblik en vooruitkijken

In deze eerste editie van onze nieuwsbrief, kijken we graag terug op de - ook al - eerste editie van De Staat van de Kringlooplandbouw. Want in Herwijnen kwam op maandag 30 september veel samen. We kijken er met woorden en beelden op terug.

Zo gaat deze nieuwsbrief periodiek terugblikken op en vooruitkijken naar interessante, lezenswaardige en/of leerzame verhalen, ervaringen en bijeenkomsten. Om te beginnen, het zeer gevarieerde aanbod van workshops tijdens De Staat van de Kringlooplandbouw.

Van Foodtech tot precisiebemesting

Maar liefst veertien workshops, verdeeld over twee ronden, waren er voorbereid voor de genodigden. Het was een ware snoepwinkel voor de Kringloopadept. In onze terugblik op de dag hebben we alle workshops al kort samengevat.

Voor een uitgebreid verslag van een of meer specifieke workshops kunt u contact met ons opnemen middels een reply op deze nieuwsbrief.

Eerste editie Staat van de Kringlooplandbouw een succes

© LNV

Beeldverslag Staat van de Kringlooplandbouw

Om een breder beeld te geven van De Staat van de Kringlooplandbouw, hebben we een sfeervol beeldverslag gemaakt van de dag. Van de opening en het plenaire deel, tot de workshops, de hapjes en de centrale afsluiting en borrel.

Alle foto's van de Dag van de Kringlooplandbouw

Rapport: 'de boeren kunnen het niet alleen'

De Taskforce Verdienvermogen Kringlooplandbouw, onder voorzitterschap van Hester Maij, heeft haar rapport uitgebracht. Hierin advies wordt gegeven over de omslag naar kringlooplandbouw. Download het rapport hier:

Goed boeren kunnen boeren niet alleen

© LNV

Uitgelicht: Rick en Arjuna Huis in ’t Veld en hun Melkbrouwerij

Twee rasondernemers, vernieuwen het familiebedrijf en zetten volledig in op biologische- en kringlooplandbouw. Met successen en uitdagingen, een mooi en eerlijk verhaal.

De Melkbrouwerij: een andere manier van boeren

De Melkbrouwerij 1
© De Melkbrouwerij

Uitgelicht: Tegenvaller en oogstoverschot loopt uit in nieuw bedrijf

Een bericht op Facebook brengt sperciebonenteler Martin de Ruiter op een nieuw pad, een mooi en dankbaar pad. Eet het en beleef het, in Strijen.

Van Facebookbericht naar nieuw businessmodel

© Eet het en beleef het

Agri meets Design nodigt uit

Van 19 tot en met 26 oktober vindt in Eindhoven de jaarlijkse Dutch Design Week plaats. Agri meets Design is daar ook vertegenwoordigd. "Ben jij ontwerper, boer, beleidsmaker of een andere professional werkzaam in de agrifood of creatieve industrie? Kom dan langs bij STUDIO Agri meets Design op de Dutch Design Week. Hal 10, sectie C".

Agri Meets Design op Dutch Design Week